top of page

Hallo Lisette,


Wat ben ik blij dat jij op mijn pad gekomen bent!


Begin van dit jaar zat ik nog in zak en as toen ik zag dat mijn geliefde merrie steeds meer begon te headshaken. Mijn veearts had me vorig jaar nog gezegd: maak je geen illusies, het wordt alleen maar erger. En hij had gelijk, het werd alleen maar erger!

Ten einde raad ben ik het internet gaan afschuimen naar een remedie, zo kwam ik op jouw website terecht.

Na de eerste behandeling zag ik al beterschap. Nu, slechts 3 maanden en enkele behandelingen later gaat het veel beter. De frequentie en de intensiteit van het schudden zijn serieus verminderd en soms zelfs helemaal weg. Mijn merrie heeft er terug zin in! Ik besef dat er nog heel wat behandelingen nodig zullen zijn en dat ze misschien wel eens een terugval zal hebben. Maar haar ogen staan opnieuw helder en ze geniet terug van het zonnetje! Ik vind het fantastisch dat je verder kijkt dan alleen naar het probleem, want ik ben ervan overtuigd dat dit slechts een symptoom is en het altijd zal blijven als de onderliggende oorzaak niet aangepakt wordt. Vitamines, supplementen, gezondere muesli en andere tussendoortjes (pastinaak of witloof in plaats van wortelen, en ja zelfs op mandarijntjes is ze verzot!). Onze band is ook nog verbeterd en ik zie de dankbaarheid in haar ogen! De les die je gegeven hebt was een mooie aanvulling, ik was al erg bezig met het principe van rechtrichten maar je hebt me toch nog een paar tips gegeven waarmee we aan de slag zijn gegaan. Ze loopt nu nog meer ontspannen en dat komt ook haar soepelheid ten goede. Ook het veranderen van hoofdstel en bit heeft een grote impact: het weglaten van alle riemen en slechts een kopstuk en bakstuk gebruiken… die vrijheid…zalig!

Ongelooflijk wat jij doet!


Groetjes,

Kristel

Hoi ik ben Rosa, ik ben 16 jaar en heb een Haflinger merrie (Syl) die 16 jaar was wanneer ik haar kocht. Vanaf het moment dat we haar kochten, hadden we al snel door dat ze niet lekker liep.

Ze liep niet kreupel, maar gewoon niet lekker. En dit ging steeds met ups en downs. Nadat meerdere mensen (waaronder een Osteopaat)naar Syl gekeken hadden, en eigenlijk weinig vooruitgang boden zijn we op zoek gegaan naar iets anders. We zijn toen bij Lizette uitgekomen. Mijn moeder had zelf hele goede ervaring met cranio sacraal therapie en we hoopte dat het op ons paard net zo effectief was. Vanaf het eerste telefoontje werd er al gelijk een lijst met vragen gestuurd over de voeding, wormkuur, inentingen, tandarts, huisvesting, dag indeling ect. Dat was eigenlijk al iets dat ik heel prettig vond omdat er dan niet alleen naar de pony gekeken wordt maar ook zijn leefomgeving en zijn gewoontes. Tijdens de eerste behandelingen merkte we eigenlijk dat het goed nodig was; ze liep weg, of viel op andere punten juist in een hele diepe slaap, haar gebit was scheef en scherp en er moest heel wat aan gebeuren. Hierbij hielp Lizette ons zoeken naar een geschikte tandarts. Na een aantal behandelingen en adviezen die we hebben opgevolgd ging het echt een heel stuk beter!! Eindelijk gingen we vooruit! Nu nog steeds laat ik Syl een aantal x per jaar behandelen door Lizette, wat eigenlijk elke paardeneigenaar moet doen vind ik! Dingen die je niet voelt of ziet maar er misschien wel zijn kunnen het welzijn van je paard, je trainingen en prestaties in de weg liggen. Ook plan ik regelmatig een les van Lizette, zodat er iemand is die mij kan helpen om mijn paardje te helpen met rechtrichten, en mij op een correcte manier te dragen en te bewegen! Die ook naar je paard vriendelijk is. Het hele proces heeft mij wijzer gemaakt en tot de dag van vandaag ben ik heel erg blij dat ik dankzij haar hulp van een wat in zich zelf gekropen , niet lekker in haar vel voelende merrie weer een gelukkige, gezonde pony in de wei heb staan!









Lisette is ons aangeraden door Margot van Den Hoek. Ons paard heeft al heel wat gemankeerd en gelukkig was Den Hoek op ons pad gekomen en hebben zij hem heel vaak weer op weg geholpen. Maar de behandelingen van Lisette waren een uitkomst voor Obi! Obi had een onverklaarbare kreupelheid. We zijn bij zoveel artsen geweest, alles onderzocht. Geen verklaring. Na intensieve behandelingen van Lisette loopt hij nu alweer 2 jaar goed en heeft hij er weer zin in! Er waren allerlei dingen die beter konden. Bijvoorbeeld de hoeven. Hij stond op ijzers met siliconen vulling omdat hij gevoelig liep op de harde bodem. Lisette raadde ons aan de ijzers helemaal weg te laten en natuurlijk te laten bekappen. Ook al is hij al 21 en heeft hij zijn hele leven op ijzers gelopen, nu loopt hij zonder ijzers en het gaat super!

In een periode waar we het eigenlijk niet meer zagen zitten voor Obi heeft Lisette ons het vertrouwen gegeven dat het weer goed zou komen. Ze geeft niet snel op. Daarom zijn we ook zo blij met haar. Ze heeft altijd oplossingen en advies en leeft oprecht met je mee. Ze staat altijd voor je klaar. Ze probeert steeds om ons zelf bepaalde oefeningen toe te laten passen maar dat vinden we nog wel heel spannend ;-) En minder gezellig natuurlijk!


Heel veel liefs van Nadia en Obi

Marion van de Klundert en Flowergirl’s Gwyndwr

Gwyn is een Welsh Cob merrie van 14 jaar. Ik kocht haar van haar fokker toen ze 3 jaar was. Ik heb voor haar gekozen omdat ze niet alleen heel mooi is om te zien, maar omdat haar gedrag uiterst interessant te noemen was. De fokker waarschuwde me meteen voor haar temperamentvolle karakter, maar noemde haar wel “eerlijk”.

Ik ben haar gaan trainen volgens de principes van het Freestyle Systeem en vanwege haar zeer gevoelige en explosieve gedrag duurde het lang voordat ik resultaten boekte. Natuurlijk had ik ook geen haast, maar ik durf achteraf te zeggen dat ik het ook niet sneller had kunnen doen. Die tijd had ze nodig, om het in haar hoofd op een rijtje te krijgen en te houden.

Toen Gwyn 4,5 jaar was liep ze een traumatische ervaring op, doordat ze op hol sloeg en dwars door een kwekerij met orchideeën galoppeerde. Dat leverde ongeveer 50 hechtingen op aan haar benen.

Dat ze mentaal en emotioneel ook veel schade opliep is me nooit echt opgevallen, omdat ik haar niet anders kende dan extreem gevoelig en explosief. Zo was ze nou eenmaal, dacht ik.

De hechtingen genazen snel en na een paar weken liep ze niet meer kreupel. En ik was ervan overtuigd dat ik met mijn trainingen, liefde en aandacht haar weer op de rit zou krijgen. En dat lukte voor 70 %. Ik kon haar meenemen aan de hand, aan de fiets, door het bos. Zodra ik met haar in de bak wilde trainen, was het al gauw teveel en vloog ze alle kanten op. Ook aanraken op haar lichaam bleef een uitdaging, laat staan rijden. Ze bleef het spannend en vervelend vinden. Toen besloot ik haar te laten dekken, zodat het veulen haar verder kon ‘desensibiliseren’. En dat is aardig gelukt.

In de loop van de tijd werd me duidelijk dat er met Gwyn misschien meer aan de hand was. Haar temperament verdoezelde veel. Maar na een bezoek aan de holistische dierenarts, bleek dat ze last had van scheefstaande wervels, waardoor hoofdpijn veroorzaakt werd. Ze werd behandeld en knapte duidelijk op. Ze werd ook rustiger in haar gedrag.

In 2008 ben ik in contact gekomen met Lisette Dirven en het was snel afgesproken dat Gwyn door haar in behandeling genomen werd. De eerste massage was heel pijnlijk en vooral haar nek, onderhals, schouders, borst en voorbenen zaten muurvast. De behandelingen gingen dan in het begin ook niet verder dan dat. Pas na een aantal behandelingen kon Lisette ook de spieren van haar rug en achterhand losser krijgen. En ze heeft minstens 10 behandelingen nodig gehad, maar het resultaat was verbluffend. Doordat ze fysiek beter in haar vel ging zitten, werd ze ook rustiger in haar gedrag. Ik zag haar zelfs regelmatig in de wei liggen slapen, languit. Dat is iets wat ze nog nooit eerder had gedaan. Ook haar trainingen gingen steeds makkelijker, doordat ze zich beter kon ontspannen. Ze kon zich beter concentreren op de oefeningen en daardoor onthield ze ook meer.

Vanaf het moment dat Lisette is gestart met de opleiding voor Cranio Sacraal Therapeut, heb ik Gwyn weer bij haar aangemeld. Deze therapie werkt in op haar gehele systeem en het resultaat is dat ze veel minder onderstandig is, waardoor ze makkelijker in balans kan blijven in haar trainingen. Ook is ze in haar hoofd veel rustiger en meer ontspannen geworden. Ze is een totaal andere pony geworden dan die ik 11 jaar geleden heb gekocht. En dat had ik met trainen alleen nooit zover gekregen. Massage en Cranio hebben daar een duidelijk aandeel in gehad. En nog, want ik laat haar regelmatig door Lisette nakijken en behandelen als het nodig is.

Gwyn en ik maken nu regelmatig bosritten, rijden in de bak volgens de Academische Rijkunst en ook aan de hand en de dubbele lijnen maken we leuke vorderingen. Ze is nog steeds niet helemaal recht, maar dat is de uitdaging van veel ruiters. We kunnen de zijgangen in stap en draf en de galop wordt elke keer minder onstuimig. En doordat ze zo ontspannen is, genieten we van elkaar en dat willen we nog heel veel jaren blijven doen. En dat gaat lukken, dat weet ik zeker.

Met vriendelijke groeten,

Marion van de Klundert

www.paardenbasis.nl

Cindy Hoetmer · ·

21-01-2017

De paarden zijn gisteren behandeld door Lisette Dirven (cranio). Het was voor Crissy de vierde keer en de aanleiding was mijn val afgelopen najaar. Ze was zo schrikkerig tijdens het rijden dat ik er bijna niet meer op durfde. We zijn een aantal maanden verder en het resultaat van de behandelingen van Lisette Dirven is wonderbaarlijk. Crissy is nog nooit zo kalm, aanwezig en toegankelijk geweest. Ze beweegt licht en soepel door haar lijf en voelt zich duidelijk kiplekker. Dat gunnen we Joris natuurlijk ook. Eens zien wat het hem brengt



Sandra Maasdam

Fossa is afgelopen zaterdag behandeld door Paarden osteopaat Lisette Dirven. Wat stond ze te genieten! De andere paarden stonden ernaast en genoten mee. Lisette..., jij brengt met je deskundigheid en kalme manier van omgaan met paarden een ongelofelijke rust mee waar alle paarden direct in meegaan. Zo mooi om te zien! En na jouw behandelingen van osteo gecombineerd met cranio knapt fossa altijd zienderogen op. Door jou is Fossa veranderd van in een zwak en in zichzelf gekeerd paard (waarvan door reguliere arts gezegd werd dat ze atactisch zou zijn) naar een krachtig en open paard, zowel geestelijk als lichamelijk. Dankjewel Lisette!!!

Ester en Ratje

In juli 2009 kon mijn paard Rarthago, roepnaam Ratje, van de ene op de andere dag niet meer lopen. Enige rust hielp niet. De dierenarts dacht aan spat. Foto’s laten maken en hij had inderdaad rechts achter een volgroeide spat. Hij kon hier echter geen last meer van hebben, de spat was immers volgroeid. Doordat hij waarschijnlijk jaren lang zijn spronggewricht ontlast heeft zijn er rugproblemen (SI-gewricht) ontstaan. Zijn rug werd behandeld door een osteopaat. Dit hielp enigszins. Ratje had op zijn ruggegraat ter hoogte van de plaats waar het zadel zit een behoorlijk grote knobbel (welke eruitzag als een tweede schoft). Enige maanden later ben ik in contact gekomen met Lisette Dirven. Ratje werd regelmatig gemasseerd en zij begon mij lessen te geven in het rechtgericht rijden. Later werden de massages uitgebreid met Cranio Sacraal Therapie. 2 Jaar later heb ik een heel ander paard. De knobbel op zijn rug is bijna weg. Hij loopt niet meer met samengeknepen billen.

De verhouding voorhand achterhand is qua spieren veel beter in verhouding. Wat voorheen niet het geval was. En ook heel belangrijk “Ratje loopt nooit meer kreupel”!

Ester (27-04-2011)

Lisette Dirven KvK nr. 20142839 / Ned. genootschap voor Sportmassage lidnummer 451651

Tel 06 10763619 email: cdr.ld@hetnet.nl

bottom of page